Jump to content

Microsoft lanseaza o noua versiune de Windows 10, conceputa special pentru calculatoare puternice


Guest SkiZo.

Recommended Posts

Guest SkiZo.
 

Versiunea este creata special pentru servere si calculatoare cu dotari tehnice foarte pretentioase.

Windows 10 Pro for Workstations este cea mai noua varianta de Windows 10 oferita de Microsoft. Aceasta a fost creata pentru a putea fi folosita pe sisteme cu foarte multa memorie RAM si procesoare puternice, cum este cazul serverelor.

Aceasta noua versiune de Windows 10 se diferentiaza de variantele standard dedicate utilizatorilor obisnuiti prin patru tehnologii implementate special pentru sistemele cu dotari tehnice extraordinare.

In primul rand, Windows 10 Pro for Workstations foloseste Resilient File System, un sistem de fisiere care merge mai bine cu solutiile de stocare de capacitate mare si ofera protectie mai buna impotriva erorilor care pot corupe datele.

Apoi, Windows 10 Pro for Workstations suporta memoriile non-volatile (NVDIMM-N). Aceste memorii, pe langa faptul ca ofera viteze foarte mari de citire si scriere, permit accesarea datelor stocate chiar si cand sistemul este oprit.

O alta deosebire esentiala fata de versiunile standard de Windows 10 este suportul pentru tehnologia SMB Direct. 

Aceasta faciliteaza operarea la o latenta mica a placii de retea si cu mai putin consum de procesor. In acest fel, retele de mari viteza sunt ajutate sa-si atinga potentialul.

De asemenea, Windows 10 Pro for Workstations ofera un suport hardware extins. Vor putea fi folosite procesoare de servere precum Intel Xeon sau AMD Opteron. Sistemul de operare va recunoaste pana la patru procesoare fizice si 6 TB de memorie RAM.

Windows 10 Pro for Workstations va fi disponibil din toamna, cand va fi lansat si un nou update pentru versiunile obisnuite de Windows 10, numit Creators Update.

sursa: yoda.ro

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...