Jump to content

BenQ W1600UST – de ce sa platesti aproape 7000 de lei pe un proiector?


Guest SkiZo.

Recommended Posts

Guest SkiZo.
 

Se presupune ca daca ai in plan sa-ti cumperi un proiector ai si o casa cu pereti mari ca sa-l folosesti. Altfel este cam inutil. BenQ a rezolvat aceasta problema prin tehnologia Ultra Short Throw. Pret de cateva zile m-am jucat cu un astfel de proiector sa vad daca este o idee buna, eu avand o camera mica si un proiector fiind inutil pentru mine. Totusi, am reusit sa folosesc unul.

BenQ W1600UST este acel tip de proiector care se preteaza pentru o casa mica. Spun mica pentru ca ai nevoie de un spatiu destul de mare ca sa proiectezi o imagine de 3-4 metri pe un perete gol. Iar proiectorul trebuie sa stea la o distanta la fel de mare de perete.

Tehnologia de care am amintit mai sus ofera un avantaj major celor ca mine. Permite proiectarea unei imagini de mari sau mici dimensiuni de la o distanta mica cu ajutorul unor lentile speciale. Aici vine si dezavantajul. Pretul unui astfel de proiector este destul de mare.

W1600UST este un proiector laser si cu o amplasare putin ciudata a lentilelor. Daca un proiector conventional il pui cu fata catre peretele pe care vrei sa proiectezi imaginea, la acest model trebuie sa-l amplasezi cu spatele. Proiectia se face inapoi, iar cand pornesti pentru prima data proiectorul o sa vezi imaginea pe tavan. Astfel ca din setari trebuie sa-l configurezi in asa fel incat sa aduci imaginea in fata.

Fiind un proiector laser imaginea este net superioara fata de unul clasic. Culorile mi se par mult mai puternice (nu exagerate), contrastul este ridicat, iar claritatea imaginii este foarte buna. Este un proiector ideal pentru filme sau jocuri video.

Un alt dezavantaj daca vreti sa-l denumim asa este zona de proiectie. Peretele pe care vrei sa proiectezi trebuie sa fie cat mai neted, fara imperfectiuni. Daca ai peretii strambi, ca se mai intampla cu Doreii din ziua de azi, poti folosi o suprafata speciala de proiectie pe care o poti cumpara special pentru acest model.

Fata de un proiector clasic este si mai greu, in jur de 6Kg, insa nu cred ca are importanta. Il pui intr-un loc si uiti de el. Are picioare pentru reglaj, lampa nu poate fi atinsa din greseala, iar reglajul pentru focus se face printr-o usita speciala unde gasesti un slider.

Butoanele sunt pe o singura parte, iar meniul este foarte simplu si intuitiv, exact ca la monitoarele Benq. Navighezi din sageti si ai buton pentru Enter si Exit. Nimic mai mult. Ofera difuzoare stereo, insa poti conecta un sistem audio daca vrei extra calitate.

Ca tot vorbeam de conectori: 2x HDMI cu MHL, 3 mufe RCA audio, 3 jack-uri audio, VGA, RS-232 si un mini USB.

Lentilele folosite sunt Ricoh, iar procesorul din cate am observat este un Texas Instruments. Are o valoarea de 3300 Ansi Lumen, mai mult decat suficient pentru o proiectie pe distanta scurta. Si cum spuneam, este ideal si pentru gaming, timpul de raspuns fiind foarte mic si nu am observat sa aiba blur sau intarzieri grave.

Rezolutia maxima este Full HD, nici nu cred ca ai nevoie de mai mult fiind un model UST. Pretul pentru un astfel de proiector este in jur de 6399 lei la AVstore.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...